Wat is een vrouwencirkel?

Opgeruimd leven, slow living

Mijn nieuwste opruimprogramma heeft de vorm van een vrouwencirkel. Wat is dat eigenlijk? Vraag je, je af of het iets voor jou is? Lees dan gauw verder. 

Een vrouwencirkel

Een vrouwencirkel draait om verbinding met jezelf en de groep. Het is een groep van 4 tot 8 vrouwen waarin vertrouwen, gelijkwaardigheid en oordeelloosheid de norm is in de uitwisseling. Iedere vrouw krijgt de ruimte om in veiligheid haar verhaal te doen. De anderen luisteren aandachtig, zonder te onderbreken, te reageren of advies te geven. In een vrouwencirkel is het delen het helen. Er hoeft niets gefixt of opgelost te worden. Vrouwen in een vrouwencirkel horen en zien elkaar. Het draait om zusterschap en support, een zachte en eerlijke verbinding van vrouw tot vrouw. 

Cirkelwerk

Afgelopen jaren heb ik heel wat cirkels bijgewoond en ook gehost en de kracht ervan ervaren. Ik vind het fantastisch en ik gun het iedereen. Op de democratisch school waar ik werkte is cirkelwerk en sociocratische gespreksvoering dagelijkse kost. Ik ben dankbaar dat ik het daar heb mogen leren van de beste! (studenten en staf). Het is zo’n natuurlijke manier van met elkaar zijn en omgaan, dat ik niet meer zonder wil in mijn leven.

Wat ik er zo mooi aan vind?

Dat je op een andere manier met elkaar gaat praten en naar elkaar luistert. De drang tot verdedigen van standpunten verdwijnt en het halen van je gelijk is niet meer belangrijk. Je gaat uit de strijd, in de verbinding en begrip zonder jezelf onzichtbaar te maken. Je brengt jezelf juist volledig in, met alles wat er is. Het zorgt ervoor dat je op een dieper niveau luistert en ontspannen communiceert.

Dus ja, we hebben ook een gezinscirkel, die wij de familiekring noemen.

Voor het gezin gebruiken we de consent-methode.  Een manier om in je gezin op gelijkwaardige manier beslissingen te nemen. Iets wat ik iedereen aan kan raden. Mijn bedrijf kon niet achterblijven… Daarom vind je in mijn aanbod ook de Minder Meuk vrouwencirkel naast de 1-op-1 coaching die ik geef. 

De Minder Meuk vrouwencirkel

De Minder Meuk vrouwencirkel is een opruimprogramma van 8 weken. Waar je alles wat jou niet meer dient loslaat, op weg naar meer vrijheid, meer plezier en ontspanning. Leven in plaats van geleefd worden. Je huis weer een thuis maken. Een inspirerende omgeving waar je helemaal jezelf kan zijn en je vrij voelt.

By the way: het is ook voor vrouwen in spijkerbroek met een paardenstaart. Je hoeft echt geen lange rok aan en je haar los te gooien.

Meer weten? Neem contact met me op of bekijk het vrouwencirkel aanbod voor actuele data.

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Deze opruimcoach is verhuisd naar Gelderland
Volgend bericht
Ruimte voor jezelf in een vakantie
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?