Expectations-vs-reality-opruimcoach

Expectations versus reality: de keiharde waarheid over opruimen met een opruimcoach

Opgeruimd leven, Opruimen

Wil je weten hoe het echt is? In deze blog neem ik je mee in mijn realiteit als opruimcoach.  Na het lezen weet je wat je vooral wel en niet kan verwachten. Ik neem de meest voorkomende verwachtingen onder de loep.

De opruimcoach gaat mijn huis opruimen

Opruimcoach-Expectation-VS-Reality
Expectations: je verwacht misschien dat een opruimcoach bij binnenkomst direct de handen uit de mouwen steekt en in een rap tempo je huis opruimt. Ze kiest wat nog van waarde is en gooit de ouwe meuk weg. Zij doet het voor je, want je bent er zelf niet goed in. Helemaal top.

Reality: Ik kom praten over leefstijl, het visualiseren van je doelen, en ik coach je terwijl je zelf al je spullen een voor een in je handen neemt om vervolgens zelf te beslissen wat je graag wilt houden. Ik hou je scherp, vraag door en zorg voor structuur.

De spullen die ik wegdoe neemt de opruimcoach mee

Opruimcoach-minder-meuk
Expectations: je verwacht dat ze met een enorme aanhanger aankomt en al je zooi meeneemt naar haar huis waar ze een enorme opslag heeft.

Reality: Ik hou niet echt van meuk, en in mijn eigen huis staan bewust gekozen spullen waar ik echt van hou. Die trailer heb ik ook niet. Ik vertel je dat het afvoeren van de spullen een belangrijk onderdeel is van het proces: het zorgt ervoor dat de verantwoordelijkheid van het opruimproces van begin tot eind bij jou blijft. Voor veel mensen is het daadwerkelijk weggooien een opluchting.

 

Ik mag niets houden van mijn opruimcoach

Opruimcoach-Expectation-VS-Reality
Expectations: je verwacht dat alles weg moet om Marie Kondo blij te maken.

Reality: Marie Kondo doesn’t give a shit. Ik ook niet. Jij bepaalt. Als je doel is om de helft van je spullen weg te doen of ruimte te maken in je woonkamer voor een drumstel, zal ik je helpen dit doel voor ogen te houden tijdens het maken van keuzes. Je huis wordt een afspiegeling van je persoonlijkheid.

Na opgeruimd te hebben hoef ik nooit meer na te denken over mijn spullen.

Expectations: je verwacht dat je na één keer rigoureus opruimen voor altijd een perfect Pinterest-waardig huis hebt.

Reality: na het opruimen met Minder Meuk heeft alles een vaste plek en zal je nooit meer al je spullen een voor een in je handen hebben ter beoordeling. Maar aan dagelijks opruimen ontkom je niet. Het is aan jou of je je huis de hele dag geordend wil houden. In dat geval leg je alles na gebruik direct terug. Je kan er ook voor kiezen het gedurende de dag wat meer los te laten en aan het einde van de dag alles op zijn vaste plek terug te leggen. Wat je hierin kiest is heel persoonlijk en ook afhankelijk van de samenstelling van je huishouden.

Mijn koopgedrag heeft niets te maken met de rommel in huis

Koopgedrag-opruimen
Expectations:   je verwacht dat je na je grootschalige opruimactie vrolijk doorgaat met het kopen van leuke spullen en kleding. Je houd nu eenmaal van shoppen.

Reality: door de coaching en gesprekken met mij over de waarde van je spullen, die je heel bewust hebt uitgekozen, ga je ook anders consumeren. Je gaat je afvragen of je iets echt nodig hebt en je koopgedrag verandert. Het is mijn missie om ook op deze manier bij te dragen aan een betere wereld. Daarnaast leer je je inrichting aan te passen op je huidige leefstijl. Dit kan natuurlijk veranderen. Misschien wil je over 5 jaar niet meer drummen en heb je twee kinderen en een hond gekregen.

Een opruimcoach is een gestructureerde huishoudfreak met gele schoonmaakhandschoenen

Opruimcoach-Minder-Meuk
Expectations: een opruimcoach is een nette gestructureerde vrouw met een kort, pittig kapsel die niet houdt van ouwe zooi en in haar vrije tijd graag schoonmaakt.

Reality: ik geboren als chaoot, en heb gaandeweg wat structuur leren aanbrengen in mijn leven. Ik ben gek op kringloopwinkels, kwaliteit aankopen op Vinted en dansen tot in de nacht. Mijn kinderen lopen meestal op blote voeten en lopen de bagger mee naar binnen om vervolgens al het speelgoed uit de kast te trekken om daar met een lekkend ijsje tussen te gaan zitten. En dat vind ik prachtig. Meer over mij lees je in ‘mijn verhaal’. 

Nu weet je de waarheid. Nog steeds interesse? Neem contact op of bekijk mijn aanbod.

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Minder moeten en meer doen omdat je het zelf graag wil?
Volgend bericht
5 Netflix-kijktips vol opruim inspiratie
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?