spullen-opruimen

De rommelmarkt is niet de plek om van je spullen af te komen

Opgeruimd leven, Opruimen

De meeste mensen denken dat ze door op de rommelmarkt te staan van hun spullen afkomen… Ik denk dat je met hetzelfde of meer weer huiswaarts keert. Ik zal je vertellen waarom…

Je geeft je tijd en energie aan wat je niet meer wil

Opruimen met de Konmari methode gaat over kiezen waar je blij van wordt en alleen daar ruimte voor maken in je huis (en leven). Stel, je hebt wat spullen verzameld die weg mogen, dan kan je die het beste zo snel mogelijk weg brengen. Ik weet vrij zeker dat je na een week al niet meer kan opnoemen wat je weg hebt gedaan en vrolijk verder leeft.

Maar ga je met je spullen op de rommelmarkt staan…

dan maak je het jezelf erg moeilijk. Je ziet anderen met grote ogen van waardering door je spullen gaan. Voor je het weet neem je de waardering van de ander voor jou spullen aan (alsof het van jou is) en twijfel je of je het toch niet wilt houden. Of je gaat te veel geld vragen voor een item, om je schuldgevoel voor het wegdoen recht te zetten. Omdat jezelf nog de overtuiging hebt dat je het eigenlijk niet weg mag doen, omdat het veel waard is of nog in erg goede staat. In het ergste geval ga je dit gevoel opvullen door de zooi van een ander te kopen en kom je alsnog met een hele hoop rommel thuis.

Niet meer in dezelfde valkuilen trappen

Wil je het echt anders? Niet meer in dezelfde valkuilen trappen als het gaat om spullen in huis of het doen van aankopen. Met het Minder Meuk opruimprogramma van 8 weken kom je erachter welke overtuigingen jouw nog in de weg staan om echt ruimte te maken voor jou. Wat zorgt ervoor dat je nog niet rigoureus hebt opgeruimd en ik help je het nu WEL te doen. Dan kan je een leven vorm geven zoals jij dat graag wil en je omringen met alleen dat waar je echt blij van wordt. Meer weten… Bekijk het Minder Meuk opruimprogramma en meld je aan.

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Ruimte voor jezelf in een vakantie
Volgend bericht
Maak je vrij door rigoureus op te ruimen
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?