energie-huis

Meer dan een huis! Je huis als energieveld

Je huis is zoveel meer dan paar stenen. Het is een verzameling onzichtbare energievelden die op menselijke gedachten en intenties reageren. Het is de plek waar je slaapt, eet, thuis komt en lief hebt. Je huis maakt heel veel met je mee en is daar altijd om je warm te houden en te beschermen. Marie Kondo groet alle huizen waar ze komt door op de grond te zitten en contact te maken. Ik spreek voor ik een huis binnen ga al mijn blijk van waardering uit voor het huis. Ik groet het huis als ik ervoor sta. Hoe is jouw contact met je huis? Voel je de energie die erin zit? In deze blog lees je meer over de energie van je huis en hoe je die kunt verbeteren.

Alles is energie

huis-energetischJij bent energie, je huis is energie en jullie reageren op elkaar. De energie in een ruimte kun je voelen. Je komt ergens binnen en krijgt drukkend of onbehaaglijk gevoel of stapt juist een rustige of luchtige ruimte in. Dat gevoel kennen we allemaal.

In de westerse wereld hebben spullen en huizen een zielloos karakter gekregen. Dat vind ik jammer. Daarmee missen we iets. Als je bewuster omgaat met je huis en je spullen omdat je voelt dat het je energie brengt of afneemt is dat een grote meerwaarde. Wanneer je erkent dat spullen energiedragers zijn, dan ga je ook anders naar die spullen kijken.

Als een voorwerp voelt als ‘slechte energie’ is het een frequentie die niet (meer) bij je past. Ik raad je aan het met dankbaarheid te laten gaan. Een andere optie is om te onderzoeken of je die ‘slechte energie’ kan omarmen, zodat het voorwerp je weer in zijn oorspronkelijke staat kan ondersteunen.

Spullen als ondersteuners in je leven

energie-spullenMarie Kondo ziet spullen als ‘ondersteuners’ in ons leven. Zelfs als we ons er niet van bewust zijn, werken onze bezittingen hard en voeren hun rol in ons leven uit, waarmee ze ons elke dag ondersteunen. Ze raad iedereen aan zijn spullen te koesteren zoals topsporters hun uitrusting liefdevol behandelen.

Bedanken van je huis en je spullen

Het bedanken van je spullen is een actieve bezigheid en zou je dagelijks kunnen doen en niet alleen als je afscheid van iets neemt. Wanneer je opruimt en ervoor kiest iets weg te doen, bedankt je het voor de bewezen dienst. Het is goed om de spullen die je dagelijks gebruikt te bedanken en te verzorgen door ze op hun vaste plek terug te zetten.

Groet je huis, geef je huis een naam!

Ik groet de huizen waar ik kom, en mijn eigen huis als ik thuiskom. Ik voel diepe dankbaarheid voor mijn huis. Ik heb nog nooit ergens zo lang gewoond en het huis draagt mij en mijn gezin al jaren en geeft ons veel warmte en licht. We willen ons huis al een tijd een naam geven, maar er is nog geen besluit over genomen in het gezin.  De ideeën lopen nogal uiteen. Het is belangrijk om niet zomaar een naam te kiezen. De energie die je daarmee neerzet in het huis zal effect hebben. Dus kies een liefdevolle naam die echt past bij hoe je in je huis woont.

De energie die voorwerpen in je huis uitstralen hebben een diepe uitwerking op je leven

Door met mij op te ruimen aan de hand van de ‘spark joy’-vraag kies je heel bewust voor spullen die nu bij je passen, die je ideale leefstijl ondersteunen en waar je echt blij van wordt. Door op te ruimen en bewust te kiezen voor spullen die je wil houden, verander je de energie in de ruimte en die van jezelf. Ook als je het onbewust doet, ruim je op, op meerdere lagen. Of zoals Denise Linn zegt:

Wat je vaak niet beseft is dat de energie in je huis en van de voorwerpen waarmee je jezelf omringt een diepe uitwerking hebben op de energie die je in de wereld uitstraalt. Jouw ‘spullen’ hebben een opmerkelijke negatieve (of positieve) invloed op je leven en hoe je je voelt. Als je jezelf omringt met voorwerpen die vervuld zijn van liefde en blijdschap, dan zal de energie die dat in huis tot gevolg heeft je gemoedstoestand verbeteren. En die positieve vibratie blijft ook bij je als je je huis verlaat.

Quote uit ‘de geheimen van space clearing’ van Denise Linn

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Hoeveel kleding heb je nodig?
Volgend bericht
5 boeken over opruimen
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?