vrij-leven

Maak je vrij door rigoureus op te ruimen

Voor mij gaat opruimen over je vrij maken. Al je spullen en aspecten van je leven aankijken en bewust kiezen voor wat je wél en niet wil in je huis en in je leven. Leven is spelen en spelen gaat het best als je je vrij voelt. Geen tassen vol bagage meeslepen, maar loskomen van spullen, oude patronen en verwachtingen. Om te spelen is er ruimte nodig om te bewegen, te proberen en te leren. Om je vrij te voelen heb je ruimte nodig, want vanuit daar kan je creëren. Dat is precies wat je gaat doen wanneer je rigoureus gaat opruimen met Minder Meuk.

Hoe dat voor mij was?

Marie Kondo zegt: het leven begint pas echt nadat je hebt opgeruimd.

De eerste keer dat ik dit hoorde vond ik het wat dramatisch klinken. Inmiddels moet ik toegeven: het is echt zo! Tenminste… ik leefde voor die tijd ook, maar minder in contact met mijn innerlijk. Meer gericht op de  buitenwereld, ik was gehaast en vooral aan het reageren op wat ervan mij gevraagd werd. Wat ik deed kwam niet uit een diepe connectie met mezelf. Het was een reactie op wat zich buiten mij afspeelde. Na het rigoureus opruimen begon voor mij echt een proces van opnieuw keuzes maken op allerlei vlakken.

Het was alsof ik opnieuw aan de tekentafel schoof

Dit keer met een frisse blik. Ik kon zien hoe anderen mensen hun leven vormgeven, maar ook voelen hoe mijn ideale leven eruit zou zien. Dat die twee verschillen kennen en soms ook overeenkomsten is slechts een observatie geworden.

Met zelfvertrouwen ja en nee zeggen

Door rigoureus op te ruimen met bijvoorbeeld het Minder Meuk opruimprogramma ga je contact maken met je eigen wijsheid, waardoor je met zelfvertrouwen ja en nee kan zeggen tegen alles wat er op je afkomt in je leven. Er komt dagelijks veel op je af, en als je veel naar schermen kijkt dan lijkt het alsof iedereen hetzelfde leven wil leiden. Terwijl ik denk, dat als we in contact met onszelf, spelenderwijs ons leven vormgeven dat we allemaal heel andere levens zouden leiden. Dus grote kans dat je na zo’n traject met mij een stuk eigenwijzer door het leven gaat. Stiekem is dat ook mijn bedoeling. Je gaat steeds beter voelen, dit is iets voor mij en dit niet.

Keuzes maken in contact met jezelf

Rigoureus opruimen heeft voor heel wat verandering gezorgd in mijn leven. Steeds meer ben ik gaan voelen wat ik wél en niet wil. Waar ik wél en geen ruimte voor maak. Ik zal een paar voorbeelden geven van keuzes die ik afgelopen jaren maakte:

  • Ik zei nee tegen het regulier onderwijs en JA tegen thuisonderwijs.
  • Ik zei nee tegen werken voor een baas en JA tegen werken voor mezelf.
  • Ik zei nee tegen de televisie en JA tegen dansen, verbinden met anderen en lezen.
  • Ik zei nee tegen de doorzonwoning in een wijk en JA tegen een opknapwoning met veel grond in het buitengebied in een andere provincie.
  • Ik zei nee tegen iedere ochtend haasten om iedereen op tijd te laten arriveren op werk/school/opvang en ik zei JA tegen opstaan wanneer we wakker worden, direct naar buiten om de dieren en planten te verzorgen en dan in alle rust ontbijten.

Vrij leven door op te ruimen

Opruimen aan de hand van de KonMari methode is je bevrijden van spullen, overtuigingen en ideeën over hoe je leven eruit zou moeten zien. Het gaat over de regie terug pakken, over vrij zijn en je eigen leven vormgeven. Dit blijft in beweging, je vind jezelf steeds opnieuw uit. Je speelt, je leert en ontwikkeld door. Ieder moment kan je iets nieuws creëren in verbinding met jezelf. Je maakt je vrij van gebaande wegen, en gaat echt je eigen weg.

Ik ben ervan overtuigd dat je een spelend en vrij leven kan creëren wanneer je ruimte hebt en ik contact bent met jezelf. Je naar die plek helpen, dat doe ik het liefst.

Rommel zit ons geluk in de weg

Rommel zit ons geluk in de weg. Dit komt omdat rommel onze hersenen overweldigen. Hierdoor wordt het moeilijker voor ons om de dingen die het belangrijkst voor ons zijn en ons gelukkig maken, te herkennen, te ervaren en hier ook van te genieten.

Het doel van al mijn pakketten is: het leven van je ideale leefstijl, opruimen is de weg ernaartoe. Je omringen door dingen en mensen die je echt dierbaar zijn (daar opnieuw voor kiezen) maakt gelukkig. Het enige wat je hoeft te doen is de dingen wegdoen die je niet op deze manier raken. Het eindresultaat is tevredenheid, vertrouwen en zin in het leven. Het geeft je energie en brengt de focus terug in je leven.

Wil jij je ook vrij maken? Doe mee aan mijn opruimprogramma: Minder Meuk vrouwenpower en maak je in 8 weken vrij van alle meuk en start je ideale leven.

Dit artikel delen:

Vorig bericht
De rommelmarkt is niet de plek om van je spullen af te komen
Volgend bericht
Minder meuk meenemen op vakantie
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?