verhuizen-opruimcoach

Deze opruimcoach is verhuisd naar Gelderland

Ja ja, deze opruimcoach is verhuisd naar Gelderland. Mijn thuis heeft een nieuw adres.  We zijn verhuisd omdat we graag meer ruimte en meer groen om ons heen wilden ervaren. We willen meer in afstemming met de natuur leven. Nu is die wens werkelijkheid geworden. Een heerlijk gevoel. Ik woon nu in het buitengebied van een klein dorp, precies tussen Arnhem en Nijmegen in. In deze blog vertel ik je alles over onze verhuizing.

Beslissing nemen vanuit je kern

Sinds ik zelf jaren geleden mijn huis en leven drastisch opruimde, sta ik meer in contact met mijn innerlijke kompas. Ik kan voelen wat ik wil en nodig heb, en weet hier ook handen en voeten aan te geven.

energie-huisIn de opruimtrajecten die ik begeleid gaat het altijd om ruimte maken voor jezelf. Alles loslaten wat je niet nodig hebt, zodat je jezelf beter kan voelen en ervaren. Spullen, ervaringen, overtuigingen die ons niet meer dienen loslaten. Ruimte creëren voor wat je wel graag wil.  Vanuit daar kan je keuzes maken in afstemming met jezelf. Zo is het voor ons ook gegaan. Je schept letterlijk ruimte voor het nieuwe. Voor veel klanten ontstaat er na het opruimproces nieuwe liefde en waardering voor het huidige huis. Je ideale leven, leven is namelijk niet perse plaats gebonden. Weer anderen weten na het opruimproces heel zeker dat ze willen verhuizen en zijn echt klaar voor die volgende stap.

Ik droomde van een plek waar ik me kon omringen met natuur

Het verlangen naar een plek waar we ons konden omringen door natuur was er al langer. Afgelopen zomer maakte we als gezin de beslissing om komend jaar op zoek te gaan naar een plek waar we onze dromen voor een grote eetbare tuin (voedselbos) konden verwezenlijken. Binnen twee weken stond de juiste plek voor onze neus. Een huisje in Gelderland met genoeg ruimte eromheen, maar ook heel veel werk om er iets van te maken. Het geheel had wat liefde nodig, zou je kunnen zeggen. Wij voelden dat we ruimte en zin hadden om dit te geven aan deze plek. We verkochten ons huis en gingen van een hoekwoning in een wijk, naar een kleiner huis op het platteland van de Betuwe. Mocht je ook van stad naar land willen, dan kan ik je Suzanne aanraden. Dit is haar expertise.

Kiezen voor wat je wél wil

Als opruimcoach stel ik vaak de vraag: word je hier blij van? Het gaat om het trainen van het maken van keuzes gebaseerd op waar jij blij van wordt. Het gaat over kiezen voor wat je wél wil. Wanneer je dit jezelf eigen maakt in je dagelijks leven, kan dit grote verandering teweeg brengen. Of zoals Marie Kondo zegt: “Het leven begint pas echt, nadat je hebt opgeruimd.” Tijdens een opruimproces werken we toe naar het leven van je ideale leven. Zo is het ook voor mij persoonlijk, hoe we nu wonen en leven sluit aan bij mijn ideale leefstijl.

Deze verhuizing voelt als een gegronde keuze voor wat we graag willen, namelijk dat huis met meer buitenruimte en groen. Ons huis zelf is een stukje kleiner. Dat voelt voor mij juist heel erg passend. Want wij willen onze tijd en energie juist zoveel mogelijk buiten besteden!

Onze verhuizing naar Gelderland

opruimcoach-gelderlandWe kozen heel bewust voor deze nieuwe stap. Dit betekende dat er van alles op ons afkwam. Het huis wat we aankochten was verwaarloosd, dus we hebben volle bak geklust en zullen de komende jaren nog bezig blijven. Het klussen zit natuurlijk ook weleens tegen. In zo’n verhuis periode gebeurt er veel en mijn leven werd behoorlijk op zijn kop gezet. Nieuw huis, klussen, vrienden en familie achterlaten, de kinderen thuisonderwijs geven. In deze roerige periode werd ik steeds uitgenodigd om in contact te blijven met mezelf. Inmiddels weet ik wat hiervoor nodig is. Ik voel heel sterk dat als ik mijn ideale leven, mijn eigen nieuwe werkelijkheid wil creëren dat ik dan ruimte nodig heb, om te ontspannen en om bij mezelf te komen.

Het is ook een manier van omgaan met mezelf en mijn omgeving aan het worden. Voelen wat ik wil en aan mijn omgeving aangeven wat ik nodig heb. Niet iets wat ik van huis uit heb geleerd, maar een belangrijke stap om me vrij en in balans te voelen.

Hoe heb ik als opruimcoach de verhuizing ervaren?

Die vraag krijg ik geregeld. Ik was zelf eigenlijk ook heel nieuwsgierig hoe het me zou vergaan. Nou ja, ik wist eigenlijk al dat het gemakkelijker zou zijn, omdat ik al zo opgeruimd heb. Maar ik was toch benieuwd naar de totaal ervaring, want iedereen weet dat een verhuizing pittig is. Er komt van alles los, als we onze thuisbasis gaan verplaatsen. Dit was mijn 12e verhuizing, maar de eerste als opruimcoach. Wij hebben 9 jaar gewoond in het huis waaruit we nu vertrokken. Ik vond het heel erg leuk om mijn eigen huis in te pakken. Het was alsof ik nogmaals zelf het effect van opgeruimd leven mocht ervaren.

Opruimen voor je gaat verhuizen

Als opruimcoach help ik vaker mensen bij het opruimen voor de verhuizing. Nu kon ik zelf ervaren hoe het is als je gaat verhuizen en je hebt al rigoureus opgeruimd. Het grote voordeel is dat al je spullen in huis al op categorie bij elkaar staan en een vaste plek hebben. Dit maakte ook dat ik heel makkelijk kon visualiseren waar spullen in het nieuwe huis een plek konden krijgen. We gingen kleiner wonen, dus ik heb ook nog spullen weggedaan. Alles van eenzelfde categorie stond al bij elkaar, dus konden  ook gemakkelijk in dozen bij elkaar. Label erop met de inhoud en locatie erop geschreven en gaan. Een verademing!

Energie in huis

We waren al een maand aan het klussen voor we werkelijk gingen verhuizen. Op onze eerste klusdag heb ik eerst het huis energetisch gereinigd. Kamer voor kamer, dit is iets wat ik nog geregeld doe en wat helpt om onze eigen energie in huis te laten landen. Het helpt mij om me thuis te voelen. Ik doe dit door met edelstenen, een tuning fork en salie of een smudge stick door het huis te gaan.

De verhuisdag

opruimen-gelderlandOp de dag zelf huurde we een bakwagen en al onze spullen paste erin. We hadden heel veel hulp van familieleden en dit maakte dat we alles op dezelfde dag konden verhuizen naar onze nieuwe stek. Zelfs de kledingkasten en bedden stonden ’s middags al weer klaar om in te slapen in het nieuwe huis. Omdat ik wist waar alles naartoe moest, en de dozen al in de juiste kamers stonden kon het snel en gemakkelijk uitgepakt worden.

Opruimen is ook loslaten dat alles perfect moet zijn

Toen we er een aantal weken woonde, heb ik nog wat verandert qua kasten en indeling. Niet alle ruimtes zijn helemaal klaar, dus dat zal nog wel eens vaker gebeuren. Maar zoeken naar spullen dat hoef ik gelukkig niet. Ik heb een bijkeuken die er niet uitziet, daar zijn we nog niet aan toegekomen. Ik weet precies hoe het eruit komt te zien straks en weet dat dit op een dag gerealiseerd gaat worden. Ook de keuken is nog niet af, maar er wordt aan gewerkt en het krijgt langzaam vorm. Opgeruimd leven betekent niet dat alles altijd af moet zijn. Het is ook kunnen ontspannen in het moment. Eigenlijk gaat het heel erg over leven in dit moment.

Het leven van je ideale leven

Daarnaast gaat het opruimen van je huis en leven er niet zozeer om dat je al je spullen op orde hebt, dat is wel een fijne bijkomstigheid. Het gaat over het leven van je ideale leven. Het gaat om ontspanning en ruimte ervaren doorat je hebt opgeruimd. Doordat je beter bent geworden in het kiezen wat je wil toe laten in je leven, kan je ook met dankbaarheid loslaten wat je niet meer nodig hebt. Daarbij komt ook een stukje ontspannen en loslaten dat alles perfect moet zijn.

Ik kan nu uit eigen ervaring zeggen dat rigoureus opruimen voor je gaat verhuizen enorme impact heeft op hoe je een verhuizing ervaart. Voor mij voelde het behapbaar en ‘in control’, ondanks dat ik natuurlijk ook moeilijke momenten heb gehad.  Want ik ben ook maar een mens en een verhuizing is niet niets! Dus een beetje zachtheid voor jezelf als je verhuisd is ook heel belangrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Creëer ruimte met de Konmari methode van Marie Kondo
Volgend bericht
Wat is een vrouwencirkel?
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?