daily-joy-checking

Daily joy checking

Het leven is druk en overweldigend. Soms weten we aan het einde van de dag niet eens meer wat we allemaal beleefd hebben en hoe we ons voelden. Op de vraag: hoe was je dag? Geef je misschien een automatisch antwoord. Of een ‘goed’ en wat opsommingen met wat je hebt gedaan. Hoe voel je, je echt? Check jij iedere dag echt even bewust in bij jezelf? Daily joy checking noem ik dat. Ik raad het je van harte aan en je leest hieronder hoe je dat kan doen. 

Daily joy checking

Dagelijks echt contact maken met jezelf en voelen wat er te voelen valt. Daily joy checking is een combinatie van inchecken bij jezelf en bewust worden waar je blij van wordt. Door met dankbaarheid naar de dag te kijken zie je ook waar voor jou de magie in zit. Hoe pak je dit aan?

1. Check in bij jezelf

Neem aan het eind van de dag een rustig momentje voor jezelf en sta even stil bij hoe je je vandaag voelt. Was je vandaag blij, productief, gemotiveerd, verdrietig, gestrest of misschien rusteloos? Erken deze gevoelens, laat ze toe. Al deze gevoelens doen er toe en wachten stiekem op jouw erkenning. Dus stop ze niet weg, en wals ook niet over ze heen door er glitters en regenbogen van te willen maken.  Het is wat het is. Probeer het niet mooier te maken, laat het er zijn. 

2. Kijk met dankbaarheid terug op de dag

check-in-bij-jezelfKijk terug naar de dag, waar ben jij vandaag dankbaar voor? Dit kunnen juist ook hele kleine dingen zijn. Misschien heb je lekker gekookt, een spontaan gesprek gehad met een vreemde in de winkel of hard gelachen met een collega. Je zult zien dat er een heleboel van die kleine fijne momenten in een dag zitten, ook op die ogenschijnlijk ‘slechte’ dag.  Zoek naar de magie!

 

3. Highs & lows

Vraag jezelf af wanneer je jezelf het allerbeste voelde vandaag, en wanneer het meest uitgeput of het allerslechtst? Op deze manier kan je je bewust worden van bepaalde patronen. Dat kan heel helpend zijn als je je afvraagt in welke richting je je leven wil sturen. Belangrijk: veroordeel jezelf of deze gevoelens en momenten niet.  Dan is het namelijk alles behalve helpend. In mijn blog ‘stop met loslaten en start met opruimen’ lees je daar meer over. 

4. Laat het er zijn

Laat al deze momenten en gevoelens er zijn. Omarm het, kijk met compassie naar jezelf en de dag. Zet je hart open en voel wat het met je doet, zonder er over te oordelen of het te willen veranderen. 

5. Schrijf het op!

hoe-voel-je-jeDoor dit elke dag te doen leer je, hoe je met dankbaarheid kunt terug kijken op je dagen. Je krijgt als vanzelf oog voor al het moois in je leven en je wordt je bewust van waar voor jou de magie in zit. Waar je blij van wordt! Het inchecken helpt je zacht te zijn voor jezelf en te omarmen wat er op dat moment is, zonder te oordelen.

Het is enorm waardevol om deze vragen iedere dag aan jezelf te stellen en de antwoorden op te schrijven. Je kunt dit doen in een journal, in een word bestand of op je telefoon. Maak hier een gewoonte van!

Dankbaarheid is een van de dingen die mij enorm hebben geholpen om meer rust in mijn leven te krijgen. Wil je meer rust in je dagelijks leven en je helemaal focussen op waar je blij van wordt? Check dan mijn 1 op 1 trajecten en neem contact met me op. 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Kleding weggooien: dit zijn de alternatieven!
Volgend bericht
Marie Kondo VS minimalisme
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?