kijktips-opruimen

5 Netflix-kijktips vol opruim inspiratie

Opgeruimd leven, Opruimen

Wil je graag opruimen, maar heb je nog een duwtje in de rug nodig? Op zoek naar wat opruiminspiratie om echt gemotiveerd aan de slag te gaan met het opruimen van je huis? In deze blog vind je 5 Netflix-kijktips die je helpen om in de opruimmodus te komen!

Kijktip 1: Tidying up with Marie Kondo

Marie-Kondo-opruim-methodeDe eerste in het rijtje is Marie Kondo’s eerste eigen serie. In Tidying up gaat Marie Kondo bij gezinnen langs en helpt ze hen bij het opruimen van het huis.

Je ziet hoe het huis en de mensen veranderen door het opruimen. Je krijgt een beeld van hoe de KonMari methode werkt, al gaat Marie Kondo in de serie zelf vaak weg en zie je haar weinig coachen. In het ‘echt’ wordt er meer gecoacht. Er is veel aandacht voor het kiezen van wat je graag wilt houden in je leven; een van de belangrijkste principes van de KonMari methode. Voor meer info lees mijn blog Opruimen volgens de KonMari methode van Marie Kondo.

Kijktip 2: Sparking Joy with Marie Kondo

In Sparking Joy zie je iets meer van de persoon Marie Kondo. In deze serie helpt ze mensen op te ruimen die moeite hebben met de balans tussen werk en privé. Je ziet mensen met een eigen bedrijf of werkplek aan huis. Het opruimen van je werkplek komt dan ook meer aan bod. De serie gaat ook over het effect dat opruimen heeft op de rest van je leven.

Struggle je met je werk-/privébalans of wil je graag je werkplek opruimen, dan kan deze serie je zeker inspireren om te gaan opruimen.

Kijktip 3: Get organized with The Home Edit

In deze serie zie je hoe de personal organizers Clea en Joanna de huizen van celebraties opruimen. Het zijn echte make-overs en Clea en Joanna toveren de meest rommelige kamers om tot georganiseerde ruimtes waarin alles op kleur wordt gesorteerd.

Hou je van een beetje Amerikaanse drama en series met Hollywood-sterren en make-overs? Dan is deze serie iets voor jou. Ook hebben ze vaak visueel mooie opbergoplossingen.

Kijktip 4: Minimalism

opruim-kijktips-netflixIn deze film zie je hoe de twee vrienden Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus het Amerikaanse ideaal najagen, succes hebben maar toch geen geluk ervaren. Ze vertellen over de ommekeer die ze maakten van het focussen op meer meer meer naar het minimalisme. Het is hun persoonlijke reis van extremen. Het gaat over de door consumptie gedreven maatschappij. Het gaat over regie nemen en je niet laten meeslepen door wat anderen van je verwachten.

Het is een inspirerende film, die je aan het denken zet over de waarde die je hecht aan spullen en hoezeer je geluk hiervan afhangt. Een mooi uitgangspunt voor je gaat opruimen!

Kijktip 5: The Minimalists Less Is Now

Dit is het vervolg van Minimalism. Dezelfde twee vrienden hebben behoorlijk naam gemaakt als ‘the minimalists’ en gaan in deze film nog dieper in op de betekenis van spullen in onze maatschappij. Er is veel aandacht voor de bevrijding die het geeft je te ontdoen van het onnodige en de ongewoon belangrijke plaats die materialisme in ons leven heeft gekregen.

Kortom, nog meer inspiratie om terug te gaan naar wat echt belangrijk is voor jou. Je essentie.

Kijktip 6: Tiny House Nation

kijktips-opruimenIn deze serie wordt er voor een stel of gezin een tiny house gebouwd. Er is ook veel aandacht voor de ‘Tiny leefstijl’ en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Mensen moeten vaak enorm minimaliseren om te zorgen dat ze kunnen intrekken in de Tiny House. Daarnaast zit het programma vol slimme snufjes en oplossingen om het huis zo goed mogelijk te laten passen bij de toekomstige bewoners. Want er zijn vaak meer wensen dan dat er ruimte is.

Wanneer je graag opruimt is dit een extreem voorbeeld van het minimaliseren van je spullen en anders omgaan met je spullen. Het ‘zo kan het dus ook’-gevoel kan je motiveren zelf aan de slag te gaan.

Weet je na al deze inspiratie niet goed waar te beginnen? Neem gerust contact met me op om te zien of ik je kan helpen.

 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Expectations versus reality: de keiharde waarheid over opruimen met een opruimcoach
Volgend bericht
6 tips voor een minimalistische decembermaand met kinderen!
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?