duurzame-opbergboxen

Waar kan ik duurzame opbergboxen kopen?

Opbergen, Opruimen

Ben je op zoek naar duurzame opbergboxen en opbergdozen? Wil je graag een opgeruimd huis, maar zonder het milieu te belasten? In deze blog vind je een lijst met duurzame opbergboxen en waar ze te koop zijn.

Eerst opruimen

Ga eerst je hele huis opruimen voor je opbergers koopt. In mijn blog ‘opruimtips voor het opbergen van je spullen’ lees je hier meer over. Misschien kom je tijdens het opruimen bruikbare opbergboxen tegen die je kan hergebruiken. Voor de meeste mensen is het doel van opruimen: meer overzicht en rust creëren. Spullen wegdoen, misschien zelfs minimaliseren. Koop dus niet voor je aan de slag gaat al (duurzame) opbergboxen, misschien heb je ze wel helemaal niet nodig. Bewuster kopen is een deel van de visie van Minder Meuk. 

Wil je er toch een aanschaffen? Lees dan verder om te zien welke duurzame opbergboxen er te koop zijn op dit moment. Met geen van deze bedrijven heb ik een samenwerking.

Kringloopschatten: gebruiken wat er al is, is duurzamer!

Er zijn al heel veel boxen, doosjes, organizers en opbergers geproduceerd. Duurzame verantwoorde spullen kopen is een heel goed idee. Maar gebruiken wat er al is voor het opbergen van je spullen is nog altijd duurzamer dan nieuw kopen.

1. De duurzame opbergbox van Sunware: de Sigma home opbergbox

sigma-home-duurzame-opbergbox
Afbeeldingen: Sunware – Sigma home collectie
 • Prijs: vanaf €4,99 tot €12,49
 • Verkrijgbaar bij bol.com

Dit is een hele stevige en duurzame opbergbox, die in de meeste interieurs passen door de verschillende kleuren en maten.

De Sigma home opbergbox is al langer een bekende in de wereld van opbergen. Nu heeft Sigma zich ten doel gesteld om alle boxen van de Sigma home-collectie te maken van gerecycled materiaal. Alle nieuwe opbergboxen worden van post-consumer waste materiaal gemaakt. Wanneer je de Sunware website bekijkt kan je bij de filters ‘gerecycled materiaal’ aanklikken. Zo weet je zeker dat je de juiste kiest. Op dit moment zijn 78 van de 107 boxen van gerecycled materiaal. 29 producten dus nog niet, maar dit zou in de loop van het jaar de hele collectie moeten zijn.

Ze hebben deze duurzame opbergboxen in verschillende kleuren en maten. Ook fijn: deksels zijn los verkrijgbaar. Dus alleen wanneer je een deksel wenst, bestel je hem erbij (ook in verschillende prints verkrijgbaar). Dus geen onnodig weggooien van deksels.

Een van mijn persoonlijke favorieten: de kerst-opbergbox!

Ikea’s duurzame opbergboxen

Ook IKEA doet haar best om duurzamer te produceren. Ook als het gaat om opbergdozen en opbergboxen. IKEA heeft hierin een groot aanbod. Ik licht er hier een aantal uit.

2: Ikea Kvarnkvik duurzame opbergdoos van 100% gerecycled karton

kvarnvik-doos-ikea
Afbeelding: Ikea Kvarnvik
 • Prijs: vanaf €5,99 tot €12,95
 • Verkrijgbaar bij: IKEA

Dit is een klassieke doos, verkrijgbaar in de kleuren grijs en beige (inclusief deksel). Ze zijn er in drie verschillende maten: een kleine van 18 x 25 x 15 cm, de middelste maat van 25 x 25 x 20 cm en een grotere van 32 x 35 x 32 cm. Er is ook een ronde variant, maar dit is qua opbergen vaak heel onhandig, omdat onze kasten en huizen voornamelijk bestaan uit rechthoekige vormen. Meer opruimtips lees je in mijn blog ‘opruimtips voor het opbergen van je spullen’. 

3. Curver Jute duurzame opbergmanden van 100% gerecycled materiaal

 • Prijs: vanaf €4,49 tot €7,49
  duurzame-opbergmand
  Afbeeldingen: Curver – Jute
 • Verkrijgbaar bij: onder andere Blokker en bol.com 

Deze opbergmand met een jute look is verkrijgbaar in vier maten en in drie kleuren; gebroken wit, bruin en donkergrijs. Een van de vier is een ronde mand. Dit neemt als opbergmand al snel teveel ruimte in en is wat onpraktisch. De andere drie zijn rechthoekig. De kleinste maat is te koop voor €4,49 en de grootste maat voor €7,99. Er zijn ook sets te koop.

4. Curver Infinity duurzame opbergboxen van 100% gerecycled materiaal

duurzame-opberger
Afbeeldingen: Curver – Infinity
 • Prijs: vanaf €4,49 tot €7,49
 • Verkrijgbaar bij: onder andere bij Blokker en bol.com 

Een andere duurzame lijn van Curver is de Infinity: een opbergbox verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en designs. De Infinity Dots opbergbox heeft kleine gaatjes, de ‘gewone’ Infinity box is egaal. Ook hier zijn de deksels los te bestellen. De Infinity-lijn van Curver is gemaakt van volledig gerecycled kunststof.

5. Ikea organizers van 90% gerecycled materiaal

IKEA heeft nog een paar zeer praktische opbergdozen in het assortiment die voor 90% uit gerecycled materiaal bestaan. Helaas niet volledig gerecycled dus, maar ik noem ze hier toch even.

Meer opruimtips? Lees mijn blog ‘opruimen volgens de KonMari methode van Marie Kondo’. 

 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Opruimtips voor het opbergen van je spullen
Volgend bericht
Stappenplan minimalistisch inpakken op reis + inpaklijst
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

1 reactie. Plaats een nieuwe

 • Marjorie Hoeksema
  juni 17, 2022 9:24 am

  Hallo Melissa,
  Ik ben 63 jaar en zag voor het eerst op tv in een woonprogramma, een leuke manier van opruimen van spulletjes, het beeld was krap een paar minuten op tv, maar het beeld bleef mij bij; leuk opgevouwd, in leuke doosjes van allerlei maten in een lade gesorteerd. Of van speelgoed in een opbergkist met een fotootje van de indeling opgeplakt als reminder. Zo schattig allemaal en het straalde zo veel zorg en liefde uit. Zo ben ik gaan zoeken op internet en vond jouw site via de konmari methode. Zo leuk! Dank voor het delen van je persoonlijke verhaal, je leuke site, tips en gratis opruimadvies. Ik ga me erin verdiepen maar eerst alle boeken lezen. Het lijkt mij stiekem ook best leuk om iets voor een ander te betekenen met deze methode. Omdat ik ook van mezelf al opruimerig ben, en al een beetje sorteer met bijvoorbeeld schoenendozen. …

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?