konmari-consultant-inhuren

Waarom zou je een KonMari consultant inhuren?

Marie Kondo, Opruimen

Een KonMari consultant inhuren is een grote stap, een investering. Dat voor opruimen? Je kunt het toch wel gewoon zelf opruimen? Natuurlijk kan dat! Ik heb mijn huis aan de hand van Opgeruimd! en Spark Joy zelf opgeruimd. Dus waarom je een consultant zou inhuren? In dit artikel vertel ik je over de redenen en voordelen!

Je kunt natuurlijk alles zelf…

Uiteindelijk kun je alles zelf. Je kunt zelf de muren in je huis verven, je badkamer verbouwen, je banden verwisselen, je haar knippen, je eigen trainingsschema voor in de sportschool maken en dus ook je huis opruimen met de KonMari methode zonder dat je daar een KonMari consultant voor inhuurt. Maar net als voor die andere dingen kan het fijn zijn om hier een professional voor in te schakelen die dit dagelijks doet en je hierbij kan helpen.

Leren opruimen van een KonMari consultant

Want net zoals je waarschijnlijk niet hebt geleerd hoe je een band moet verwisselen of je haar kunt knippen, heb je misschien ook niet geleerd hoe je moet opruimen. Er wordt vaak gedacht dat opruimen een aangeboren eigenschap is. Vanaf kinds af aan hoor je al dat je moet opruimen, maar is het je eigenlijk ooit uitgelegd hoe je moet opruimen? Waarschijnlijk niet. Dus werd jij altijd een rommelkont genoemd omdat je niet netjes opruimde? Dan komt dat waarschijnlijk omdat je niet wist hoe het moest.

Andere tijden vragen om een andere aanpak

Wanneer er dingen in je leven veranderen kan het nuttig zijn om de hulp van een KonMari consultant in te schakelen. Als je gaat samenwonen, verhuizen, een kindje hebt gekregen, een nieuwe drukke baan of iemand hebt verloren, kan het zijn dat opruimen er even tussenin schiet. Voordat je het weet stapelen de papieren zich op, zitten de kasten propvol en ben je continu dingen kwijt. Je weet niet meer waar je moet beginnen maar wilt wel graag veranderen. In dit soort tijden kan het dan ook nuttig zijn om een KonMari consultant in te schakelen die je helpt met het opruimen, organiseren en opbergen van spullen in je huis en rust te creëren in je hoofd.  Op kruispunt momenten in je leven kan opruimen de rust en ruimte creëren die je nodig hebt. 

Andere redenen om een KonMari consultant in te schakelen

Ook als er niets veranderd in je leven kan het zijn dat je hulp nodig hebt met opruimen. Hieronder een paar voorbeelden wanneer je kunt overwegen om een KonMari consultant in te schakelen.

  • Gebrek aan motivatie. Je wil wel opruimen, maar het lukt je niet om je er toe te zetten.
  • Je weet niet waar je moet beginnen. Misschien heb je de boeken van Marie Kondo wel gelezen maar heb je geen idee waar je moet beginnen.
  • Je bent vastgelopen. Misschien ben je al wel begonnen met opruimen volgens de KonMari methode maar ben je vastgelopen bij een van de categorieën, weet je niet wat “joy sparkt” of lukt het opbergen niet naar wens.
  • Wat de reden ook is, een KonMari consultant kan je helpen om je huis efficiënt op te ruimen in de juiste volgorde. Het is een echte stok achter de deur als je last hebt van gebrek aan motivatie en mocht je er even doorheen zitten dan support een consultant je zowel fysiek als mentaal in het proces.

Life changing method of tidying up

 

Marie-Kondo-opruimcoachHet boek Opgeruimd! van Marie Kondo heet in het Engels “Life changing methode of tidying up”. Een KonMari consultant doet dan ook veel meer dan helpen met het opruimen van je huis. Het inhuren van een KonMari consultant is iets eenmaligs. Na het doorstaan van het opruimfestival (opruimen van alle vijf de KonMari categorieën) hoef je dit als het goed is nooit meer te doen en heb je een opgeruimd huis. Je krijgt als het ware je huis terug door het op te ruimen. Door dit proces te doorlopen leer je om betere keuzes te maken en hoef je alleen nog maar het opruimen, bij te houden. Niet alleen je huis veranderd in dit proces, je leert zelf ook nieuwe dingen waardoor je veranderd. Je leert het “Spark Joy principe” niet alleen in je huis toepassen, maar ook in de rest van je leven waardoor je positiever en energieker in het leven staat. En natuurlijk krijg je ook meer rust en ruimte in je huis en daarmee ook in je hoofd.

Het is oké..

Wanneer je besluit de hulp in te schakelen van een opruimcoach of KonMari consultant is dit niets om je voor te schamen. Het is oké als het je niet zelf lukt en hier hulp bij nodig hebt. Tegenwoordig herkent iedereen de struggle met rommel en spullen in huis wel, je bent dus echt niet alleen.

Kan ik je ergens mee helpen? Bekijk mijn aanbod of neem contact op voor een gratis kennismaking, dan kijk ik met je mee waar je tegenaan loopt en wat een goede volgende stap kan zijn voor jou op weg naar meer rust.

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Marie Kondo VS minimalisme
Volgend bericht
Ontspannen op vakantie gaan
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?