kleding opruimen

Rust in je kledingkast: opruimen volgens de KonMari Methode

kleding, Marie Kondo, Opruimen

In deze blog neem ik je mee op reis naar een opgeruimde en rustgevende kledingkast. Vandaag delen ik inzichten en tips over het opruimen van je kledingkast volgens de befaamde KonMari methode van Marie Kondo. Laat je inspireren om afscheid te nemen van overbodige items en ruimte te creëren voor kledingstukken die écht bijdragen aan jouw geluk.

Stap 1: Begroet je kleding

De eerste stap naar een opgeruimde kledingkast. Marie Kondo leerde mij eerst contact te maken met het kledingstuk. Pak het vast, voel wat het met je doet. Neem de tijd om dankbaarheid te tonen voor de dienst die het kledingstuk heeft bewezen. Dit helpt je bewuster keuzes te maken en te voelen welke items echt een plek verdienen in je kledingkast.

Stap 2: Categorieën maken en sorteren

Marie Kondo adviseert om je kleding op te delen in specifieke categorieën, zoals tops, broeken, jurken, enzovoort. Begin met één categorie tegelijk en leg al je kledingstukken uit die categorie op een stapel. Door deze methode toe te passen, krijg je een duidelijk beeld van de hoeveelheid kleding die je bezit.

Stap 3: Spark Joy

Terwijl je door je kledingstukken gaat, stel jezelf de vraag: “Word ik hier blij van?” Als het antwoord ‘ja’ is, behoud het dan met overtuiging. Als het antwoord ‘nee’ is, bedank het kledingstuk dan voor zijn dienst en overweeg om het los te laten. Dit proces zorgt voor een bewuste selectie van kleding die je daadwerkelijk gelukkig maakt.

Stap 4: Opbergen met zorg

Het opruimen van je kledingkast gaat niet alleen over keuzes maken. Je wil het ook weer terug de kast in. Dat kan vaak een stuk georganiseerder. Na het selectieproces is het dan ook tijd om je geliefde kledingstukken op een georganiseerde manier op te bergen. Marie Kondo beveelt aan om verticaal op te bergen, zodat je een beter overzicht hebt en gemakkelijk toegang hebt tot al je kleding.

Stap 5: Onderhoud van je opgeruimde kledingkast

De KonMari methode is niet alleen een eenmalige activiteit; het is een levensstijl. Regelmatig onderhoud helpt je om de balans te behouden en te voorkomen dat je kledingkast weer overvol raakt. Neem de tijd om je kleding te waarderen en eventuele nieuwe aanwinsten bewust te selecteren.

Met deze stappen hoop ik dat je op weg bent naar een kledingkast die niet alleen georganiseerd is, maar ook een bron van vreugde in je dagelijks leven. Laat de magie van de KonMari methode je begeleiden op deze reis naar een opgeruimde en mindful garderobe. Veel opruimplezier!

Voor een uitgebreide opruimgids voor het opruimen van je kleding klik hier. Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met me op. 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Ontstressen: 4 tips om van je stress af te komen
Volgend bericht
Meer rust in je leven
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?