kantoor-opruimen

Je kantoor opruimen volgens de Marie Kondo methode

Je kantoor is vaak een verzamelplek van post-it’s, documenten, opladers, theezakjes en pennen. Wil je meer overzicht en focus op kantoor? Dan is je kantoor opruimen met de Marie Kondo methode een goed idee!

Je kantoor opruimen met de Marie Kondo methode

Dat Marie Kondo haar KonMari methode ideaal werkt voor je huis opruimen weet je misschien al langer. Misschien heb je het boek Opgeruimd! al gelezen, de Netflix serie bekeken. Misschien heb je je kleding wel opgeruimd met behulp van mijn ‘konmari opruimgids voor je kledingkast’. Maar heb je ook al wel eens naar je werkplek gekeken? Je kantoor opruimen met de Marie Kondo methode kan je enorm helpen om je beter te focussen op je werk, een betere concentratie en minder stress. Benieuwd hoe je jouw werkplek helemaal Marie Kondo-proof maakt? Hieronder geef ik je tips!

Visualiseer je ideale werkplek

Voordat je gaat beginnen met opruimen is het belangrijk om een visie en een doel te hebben. Hoe wil je dat je werkplek er uit moet komen te zien? Waarom wil je graag opruimen? Wat voor gevoel moet je werkplek uitstralen? Zet je visie op papier met plaatjes, maak een Pinterest bord of schets een duidelijk beeld in je hoofd. Het maakt niet uit hoe je het doet, maar een duidelijke visualisatie gaat je echt helpen met de motivatie en het maken van keuzes.

Verdeel je spullen in categorieën

kantoor-marie-kondoNu je een visie heb gemaakt van je ideale werkplek is het tijd om aan de slag te gaan! Verdeel je spullen in categorieën: verzamel alle boeken op een stapeltje, alle pennen bij elkaar, etc. Door alles per categorie op een hoop te leggen zie je hoeveel je hebt en kun je goede keuzes maken.

Does it spark joy?

Ruim de categorieën in de volgende volgorde op: boeken, papieren, komono (alle overige spullen), sentimenteel. Door op deze manier op te ruimen ga je van de makkelijkste naar de moeilijkste categorie. Vraag je bij ieder object af: word ik hier nog blij van? Past dit in mijn ideaalbeeld en heb ik dit nog echt nodig? Ik kan me zomaar voorstellen dat je van een saai rapport niet perse blij wordt… Maar als je het wegdoet en je hebt het nog wel nodig, word je vast ook niet blij van de gevolgen. Maak dus weloverwogen keuzes.

Inruimen!

Nu je alles hebt opgeruimd is het tijd om je spullen weer een plek te geven. Houd de categorieën die je eerder hebt gemaakt zo veel mogelijk bij elkaar zodat alles echt een vaste plek krijgt. Op die manier is het makkelijk om je werkplek ook echt opgeruimd te houden. Probeer zo veel mogelijk in de kastjes en lades weg te leggen en zo min mogelijk op het bureau. Heb je bakjes op je kantoor? Probeer ze te minimaliseren tot een bakje voor ingaand en een bakje voor uitgaand.

Je kantoor opgeruimd houden

Yessss, het is je gelukt! Je hebt je kantoor opgeruimd volgens de Marie Kondo methode! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het opgeruimd te houden. Neem aan het eind van je werkdag 5 minuten de tijd om alles weer op z’n plek te leggen zodat je de volgende dag aan een opgeruimd bureau kunt beginnen. Neem iedere week even de tijd om nog eens goed naar de papieren te kijken die je hebt verzameld en bepaal wat er weg kan. Zo blijft je kantoor opgeruimd.

Heb jij moeite met het opgeruimd houden van je kantoor? Of heb je moeite met het plannen van je taken, geconcentreerd en efficiënt werken en routine in je werkzaamheden krijgen? Ik help je graag om je werkplek voor eens en altijd op te ruimen, orde te scheppen in je agenda en taken. Is dit iets voor jou of een van je werknemers? Neem contact met me op en check mijn pakket ‘thuiswerken’.

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Opruimen creëert focus en ruimte in je leven
Volgend bericht
Stop met loslaten en start met opruimen!
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?