ruimte-voor-jezelf

Ruimte voor jezelf in een vakantie

kinderen, Opgeruimd leven

Je keek zo uit naar de vakantie! Nu het eenmaal zover is, voel je je net zo gestrest als in de weken ervoor. Voor de vakantie was je druk met HET leven, maar in de vakantie voel je je minstens zo overvraagd en druk als ervoor. Eten maken, wassen, brandjes blussen, nog een knutselactiviteit of een spelletje terwijl je eigenlijk te moe bent om te poepen. Constant AAN staan. Er lijkt geen ruimte voor jou te zijn in deze vakantie. Je zit vol, ervaart weinig rust en bent vooral bezig met de behoefte van alle andere gezinsleden. En je doet je best om te zorgen dat het allemaal leuk is! Want het is vakantie! (verder geen druk).

Voor je het weet, kijk je weer uit naar het moment dat ze weer naar school gaan en er weer een bepaalde routine is. Herken je dat?

Wat gebeurt hier nu eigenlijk echt?

Mijn visie: We zijn niet gewend structureel ruimte te maken voor onszelf.

Of het nu op je werk, thuis of in het gezinsleven is… je bent een groot deel van de tijd bezig met reageren op wat de mensen om je heen nodig hebben. Dat kost veel energie en zorgt ervoor dat je geen controle ervaart. Als je hier een tijdje mee doorgaat, voel je je opgejaagd en overweldigd.

Je zit vol en raakt gestrest

Doordat je in beslag wordt genomen door het reageren op je omgeving, is het steeds moeilijker om te voelen waar jij nu eigenlijk behoefte aan hebt. Als je niet voelt wat je nodig hebt of waar je blij van wordt, dan is het ook heel lastig om je keuzes hierop te baseren.
Wanneer je kan voelen waar je blij van wordt of wat je nodig hebt, kan je daar ook bewust voor kiezen in het dagelijks leven. Bij kleine en grote keuzes. Dit is precies wat je leert tijdens een rigoureus opruimproces 1-op-1 of met de Minder Meuk Vrouwencirkel. 

Ik kan geen ruimte voor mezelf maken want ik moet er voor mijn kinderen zijn

Ken je die? Het is fijn om te voelen dat je een keuze maakt. Moet je dit? Of wil je dit? Lees mijn blog over de verschuiving van moeten naar willen. Wanneer je dit wil, vraag jezelf dan af of dat echt is wat je wil. Want wat wil je je kinderen hiermee meegeven of leren?

Kinderen leren door wat ze jou zien doen. Je doet ze niet tekort door ruimte voor jezelf in te nemen. Je laat ze zien hoe je leeft in contact met jezelf. Zo voed je kinderen op die hun eigen behoeftes serieus nemen en keuzes maken vanuit het hart. Net als jij!

Het maken van keuzes in contact met jezelf

Wanneer je, je hele huis met mij gaat opruimen leer je keuzes te maken in contact met jezelf. Voor als je dit (even) bent kwijt geraakt. Het opruimen werkt als een ware reset. Je leert met zelfvertrouwen JA en Nee zeggen tegen alles wat er op je afkomt. Dit kan je vervolgens toepassen op alle gebieden in je leven. Welke spullen je wil toelaten in je huis? Welke mensen? Welke activiteiten? Jij voelt wat voor jou is en wat niet. Dit geeft heel veel rust! EN een compleet opgeruimd huis! Meld je aan voor de Minder Meuk vrouwencirkel om deze reis samen met 7 vrouwen te bewandelen in 8 weken of boek een 1- op-1 traject, waarin ik je in een paar maanden coach naar een vrijer leven.

Neem contact met me op voor meer informatie.

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Wat is een vrouwencirkel?
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?