minder-spullen-op-vakantie

Minder meuk meenemen op vakantie

Wat neem je mee naar je vakantiebestemming? Ken je dat eindeloze gesleep met spullen tijdens je vakantie? Veel te veel meenemen en er tijdens je vakantie achter komen dat je de helft niet nodig hebt? Hoe zorg je ervoor dat je niet onnodig veel spullen meeneemt op vakantie?

Voorbereiden op de vakantie

We willen ons goed voorbereiden als we op vakantie gaan. We gaan naar een onbekende plek, op avontuur! Heel erg leuk, maar stiekem of onbewust ook een beetje spannend.  Dus wat gaan we doen… zorgen dat we goed voorbereid zijn en we nemen van alles mee naar ons vakantieadres. Het is de angst die spreekt, die houvast zoekt in de voorbereiding voor de avontuurlijke reis die voor je ligt.

Iets nieuws doen is spannend

Er is een stem die zegt: wapen je! Voor die onbekende toekomst. Zorg dat je alles in huis hebt, dan komt het allemaal wel goed. Wanneer we inderdaad de tassen vol hebben en er is overal aan gedacht dan stelt dat ons een beetje gerust. Je krijgt het gevoel dat het allemaal wel goed komt, want je hebt immers alles bij je! Maar let op, dit is schijn.

Een shitload aan spullen gaat je vakantie niet beter maken

Denken dat die spullen ervoor zorgen dat jij je red in deze onbekende situatie is onzin. Jij red je namelijk zo ie zo. Soms gebeuren er onverwachte dingen, ook op een vakantie. Op zo’n moment is het jouw veerkracht die je helpt om met de situatie om te gaan, niet die koffer met spullen.

Je houd je zelf een beetje voor de gek met die tassen vol meuk, want eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming heb je vaak de helft van wat je hebt meegenomen niet nodig. Je kind speelt met zand in plaats van met de meegebrachte poppen.

Ga eens met heel weinig op vakantie en ontdek hoe sterk je bent

Begin je vakantie vanuit vertrouwen en ontspanning en neem zo min mogelijk mee. Je zal zien dat je die spullen niet gaat missen. Op zoek naar wat inspiratie voor een vakantie met minder meuk? Bekijk mijn stappenplan met het minimale op vakantie gaan of download gratis mijn inpaklijst voor op vakantie.

Geïnspireerd om op te ruimen na je vakantie

Veel mensen realiseren zich juist op vakantie dat je maar weinig nodig hebt om het goed te hebben. Maar voor we op vakantie zijn zitten we in een andere modus: meer gejaagd, druk met werk, school en de hele rattenplan, op vakantie bewegen we toe naar ontspanning en groeit ook het vertrouwen. Het vertrouwen in onszelf, in het leven en de realisatie dat we al die spullen niet nodig hebben.

Ik hoor heel vaak, dat mensen na hun vakantie opnieuw geïnspireerd zijn om hun leven anders vorm te geven. Door de ontspanning en de afstand van de drukte van alledag, komen ze dichterbij hun gevoel. Bij wat hun eigenlijk drijft en wat ze graag zouden willen. Dromen worden uitgesproken en de ideeën voor een andere levensstijl borrelen op.

Wil je daar ook echt wat mee doen? Wanneer je opruimt met Minder Meuk maak je niet alleen ruimte voor je ideale leven, maar laat je gaandeweg ook los wat je niet meer nodig hebt. Het is een stap zetten, naar een nieuwe toekomst. Een toekomst die je in contact met jezelf vorm gaat geven. Wil je ook na je vakantie leven met minder meuk, geef je op voor het vrouwenpower opruimprogramma. 

Hoe zorg je ervoor dat je met minder spullen op vakantie gaat?

  • lees deze blog
  • zie in waarom je het doet, sta er even bij stil, wees lief voor jezelf en kies opnieuw vanuit vertrouwen
  • herinner je hoe sterk je bent en hoe je je in nieuwe situaties altijd weet te redden
  • gebruik een minimalistische inpaklijst zoals deze bijvoorbeeld

 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Maak je vrij door rigoureus op te ruimen
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?