rust-in-je-leven

Meer rust in je leven

De dagen razen aan je voorbij, je rent van afspraak van afspraak en hebt het gevoel continu aan te staan. Herkenbaar? Dan is het misschien tijd om wat meer rust in je leven te brengen.

Stress als een tweede natuur

Lange tijd dacht ik dat de druk die ik dagelijks ervoer er gewoon bij hoorde, dat het normaal was. Ik plande mijn agenda gerust voor de aankomende weken of maanden helemaal vol, als een soort automatisme. De stress was een tweede natuur geworden en zodra ik meer rust wilde inbouwen voelde dat totaal buiten mijn comfortzone. Ik had geen idee hoe ik niets moest doen en voelde me zelfs schuldig als ik een dag aan het niksen was. Ik heb altijd gedacht dat ik het fijn vond om te weten waar ik aan toe was en vond het geruststellend dat mijn dagen bomvol waren. Maar op d’n duur werkt dat natuurlijk alleen maar averechts. Inmiddels ben ik daar hard van terug gekomen en vind ik het juist extra fijn om een weekend of avond niets te hebben, momentjes van rust voor mezelf in te plannen en voel ik mezelf niet meer schuldig als ik een hele dag niks heb gedaan. Ik merk dat ik meer tijd heb voor spontane acties, beter kan kijken naar de wereld om mij heen, creatiever en positiever ben geworden nu ik meer rust in mijn leven heb.

8 x tips voor meer rust in je leven

Digital Detox.

Heb je vaak het idee dat je tijd tekort komt? Ga eens een weekje zonder social media, telefoon en/of televisie door het leven. Je zult verbaasd zijn hoeveel tijd het je oplevert.

Ga naar buiten

Ook al ga je iedere dag maar eventjes een frisse neus halen en een rondje lopen. Door te bewegen en in de natuur te zijn kom je meer tot rust en kun je, je gedachte verzetten en je meer aanwezig voelen in het moment. 

Meer rust in huis

Zorg voor meer rust in huis zodat je thuis beter kunt ontspannen. Je huis opruimen zorgt niet alleen voor een rustig huis, het proces zelf helpt je bij het maken van keuzes voor jou en brengt rust in je dagen.  Meer over hoe opruimen rust en ruimte creëert lees je hier.

Geef er aan toe

Stress, haast en druk hoort nu eenmaal bij het leven. Accepteer dat je jezelf zo voelt en geef gerust toe aan de moeheid en stress die je ervaart. Probeer de stress niet als vijand te zien waar je continu tegen moet vechten maar als een proces waarvan je leert hoe je naar je lichaam kan luisteren.

Durf nee te zeggen

Zeg eens wat vaker nee tegen dingen die je worden gevraagd. Vind je dat lastig? Bedenk jezelf: wat is het ergste wat er kan gebeuren als ik nee zeg. Waarschijnlijk niets. Durf je niet gelijk nee te zeggen? Zeg dan dat je er later nog op terug komt. Dit is een super effectief middel voor meer rust.

Daily joy list

Maak een lijstje van dingen die je rust geven en die je echt leuk vindt om iedere dag te doen. Reserveer elke dag tijd om deze dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete muziek luisteren, een kop gember thee, meditatie, een boek lezen of tekenen.

 

Doe alleen wat echt nodig is

Probeer eens om een tijdje alleen het hoognodige te doen. Schrap al het onbelangrijke uit je agenda, zowel op het werk als privé. Je zult zien dat het leven gewoon doorgaat zonder dat je al die dingen doet en het je ook nog eens meer rust geeft.

Het is oké

Blijf je toch veel last houden van stress, om welke reden dan ook, en wil je meer rust in je leven? Dan is het oké om hier hulp voor te zoeken. Dit kun je doen bij je vrienden om familie maar dat kan ook professioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mindfulness cursus, therapie of een coach.

Wil jij meer rust ervaren in je dagen? Kijk eens naar mijn pakket ‘cut the crap’ en zet de stap naar een rustiger en opgeruimder leven waarin je bewust kiest voor wat je wel graag wil in je leven. Een leven waarin je keuzes maakt vanuit jezelf.  Hierdoor blijf je ook in stressvolle situaties dichtbij jezelf en kan je reageren vanuit rust. Meer weten? Klik hier!

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Rust in je kledingkast: opruimen volgens de KonMari Methode
Volgend bericht
De kracht van slow living en opruimen
Opruimen KonMari methode

Melissa de Graaf | KonMari opruimcoach

Mijn naam is Melissa de Graaf en ik help jou met opruimen volgens de KonMari methode, ontwikkeld door Marie Kondo. Je huis opruimen, je kledingkast opnieuw ordenen, spullen weg doen, je werkplek opruimen of opruimhulp bij een verhuizing. Ik coach je naar een plek waar je blij van wordt en je meer ruimte geeft. Klik hier voor mijn pakketten & prijzen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
Hoi! Waarmee kan ik je helpen?